Vlaams-Brabantse tafeldruif

Chef: Hendrik Al-Far van Bistro19 te Overijse
Kookt met: Vlaams-Brabantse tafeldruif
Recept: Salade van druif, gegratineerde geitenkaas, gelakt spek en verse vijgen

Hoe inspireren streekproducten jou?
Het zijn de producten waarmee je bent opgegroeid als kind. Mensen vragen er ook echt naar, en dat is leuk.

Wat is je favoriete smaakherinnering ?
Vroeger ging mijn moeder zelf de druiven knippen in de serre. De smaak van zo’n versgeknipte druif herken je uit de duizend.

Waar droom je van?
Een constante worden met onze zaak. En liefst onze kaart nog verkleinen zodat we 100% kunnen gaan voor de producten.

Wat is je beste creatie?
Een salade van druif met geitenkaas, honing, graanmosterd en framboos.

Wat schaft de pot vanavond?
Dat weet ik nog niet. Meestal is het een pasta met veel verse groenten, zodat we genoeg brandstof hebben om de avond en nacht door te komen!