Belgische elixir

Chef: Dave De Belder van De Godevaart te Antwerpen
Kookt met: Belgische elixir 

Hoe inspireren streekproducten jou?
Mijn favoriete streekproduct Elixir d’Anvers inspireert mij door de mogelijkheden met smaakcombinaties. Ik gebruik het graag in desserts met ananas, of in combinatie met geitenkaas. Ik ben er trots op!

Wat is je favoriete smaakherinnering ?
Mijn vader nam ons al kinderen al mee naar twee- en driesterrenrestaurants. Ik herinner me nog een risotto met doperwten in Lambroisie. Ik heb er ook ooit zwezeriken met garnalen geproefd.

Waar droom je van? 
Mijn dromen najagen! (lacht)

Wat is je beste creatie? 

We zoeken voortdurend naar nieuwe smaakcombinaties. Zo hebben we een heel mooie creatie met aardpeer, witbier, limoen, coquilles en buikspek.

Wat schaft de pot vanavond?
Ik ben momenteel in Australië en heb er geen idee van!